Proef met tweede uur gratis parkeren in Vlaardingse garages

Het Vlaardingse college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot een proef met het tweede uur gratis parkeren in de openbare garages in het centrum. Het is de bedoeling om hiermee de gastvrijheid van de binnenstad te vergroten, de verblijfsduur van bezoekers te verlengen en zo de omzet in de binnenstad te verhogen. De proef start in september en duurt ongeveer een jaar. BKS, de exploitant van de parkeergarages, de ondernemers van Stichting Stadshart Vlaardingen en de gemeente slaan voor deze parkeerpilot de handen ineen.

Foto van de ingang van parkeergarage Stadhuis

De gemeente gaat het verlies aan inkomsten van BKS, de exploitant van de parkeergarages, compenseren. In de gemeentelijke begroting is hier maximaal € 150.000,- voor gereserveerd. De ondernemers in de binnenstad dragen, via de Stichting Stadshart Vlaardingen, ook bij aan de compensatie. De bijdrage van de ondernemers is leidend voor de duur van de proef. Een promotiecampagne en tussentijdse evaluatie en monitoring maken deel uit van de pilot.

Wethouder Bart Bikkers: “Als wethouder verkeer en vervoer en economische zaken hoop ik van harte dat deze proef slaagt. Onze mooie binnenstad heeft enthousiaste ondernemers die aanloop en omzet verdienen. Als deze maatregel mensen net dat extra zetje geeft om te komen, dan zou dat mooi zijn.”

Peter Cüppers, voorzitter van Stichting Stadshart Vlaardingen: “Als ondernemers hebben we al vaak aangegeven dat parkeren heel belangrijk is bij het gastvrij onthalen van bezoekers in de binnenstad. Wij zijn heel blij met deze proef. De ondernemers gaan bijdragen op basis van vrijwilligheid. Tot nu toe hebben diverse ondernemers samen met een vastgoedpartij al meer dan € 30.000,- toegezegd. We hopen dat dit bedrag nog omhoog gaat!”

Directeur Myrna van den Oever van BKS: “Wij willen graag dat onze parkeergarages volop benut worden. Met deze proef hopen we meer mensen naar de Vlaardingse binnenstad te trekken. De financiële compensatie door de gemeente en de ondernemers is voor ons onmisbaar. Zo maken we deze proef samen mogelijk.”

Uitgelicht