Praat u mee tijdens het toekomstartelier?

Misschien bent u ze al wel tegengekomen ergens in de stad: de mensen van team Toekomstvisie. Zin om verder door te praten over de richting waarin onze stad zich de komende 20 jaar moet gaan ontwikkelen? Kom dan ook naar het toekomstatelier op donderdagavond 20 juni of op dinsdagavond 25 juni in de Stadsgehoorzaal.

Logo ToekomstvisieOm de stad goed te besturen is het belangrijk om een beeld te hebben van de gewenste bestemming. Hoe kan de stad zich de komende jaren ontwikkelen? Hoe gaan we om met de veranderingen in het klimaat en met energie? Hoe zorgen we er voor dat we prettig met elkaar samenleven? Hoe gaan we om met wonen en werken in de stad, met groen of met verkeer en vervoer?  De Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040 moet daar antwoord op gaan geven. De afgelopen tijd ging het team Toekomstvisie op allerlei plekken in de stad in gesprek met voorbijgangers om te vragen wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van Vlaardingen. Tijdens de toekomstateliers in de Stadsgehoorzaal, gaan stadsgenoten, organisaties en ondernemers verder met elkaar in gesprek.

Op basis van de uitkomsten van zowel de gesprekken op straat als de toekomstateliers, schetst de gemeente en aantal toekomstscenario’s die uitgangspunt vormen voor verdere gesprekken na de zomervakantie.

De Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040 wordt de opvolger van de ‘Stadsvisie Vlaardingen, Koers op 2020’. Het is een toekomstscenario dat de gemeenteraad en het college helpt om te bouwen aan het Vlaardingen van de toekomst. Meer weten en meepraten tijdens de toekomstateliers? Kijk op www.vlaardingen.nl/toekomst. Hier vindt u meer informatie en kunt u zich inschrijven voor de toekomstateliers.

Uitgelicht