Nieuwe brug in nostalgische sfeer

Met een dromerige blik staart hij het water in. Hoed in de hand, haar schouder tegen de zijne, beide leunend op het hout van de brugleuning dat warm aanvoelt van het zomerse zonnetje. Ze lacht. Heeft u ook nog zo’n mooie foto in een van de familiealbums? Generaties Vlaardingers lieten zich op hun trouwdag portretteren op de boomstammetjesbrug over de vijver in het Hof. Een gebruik dat vanaf nu nieuw leven ingeblazen kan worden, want die romantiek is weer terug.

Nostalgische foto van een bruidspaar op de brug in Het Hof.

Op dit plekje in Het Hof ligt al lange tijd een brug. Het uiterlijk van die brug is alleen wel aan flinke veranderingen onderhevig. Het boomstambruggetje zoals we dat zien op oud beeldmateriaal bij het Stadsarchief, is bijzonder sprookjesachtig. Op trouwfoto’s uit de zestiger jaren, is de brug al heel wat strakker. De laatste jaren moest het bruggetjes het zelfs geheel zonder boomstammetjes doen.

Toen bleek dat de brug aan vervanging toe was, is er voor gekozen om de boomstammetjes weer terug te brengen. Niet met het snel verterende hout dat toen gebruikt werd, maar met Robiniahout, een Europese hardhoutsoort die oorspronkelijk afkomstig is uit Noord-Amerika. Het is een soort Acacia die grillig van vorm is en donkere nerven heeft. De houtsoort vergrijst gedurende de jaren, waardoor de brug een steeds natuurlijker uiterlijk krijgt.

Opening op 11 september

De brug is zo goed als klaar. Dus ga alvast een kijkje nemen. Op woensdagmiddag 11 september is de officiële afsluiting van het project en opening van de brug. Dan zetten we de nieuwe brug op romantische wijze in het zonnetje!

Mooie foto’s?

Heeft u mooie oude foto’s van dit romantische plekje die we mogen gebruiker voor deze officiele heropening? Of nieuwe foto’s natuurlijk! Deel ze met ons op Facebook, Instagram of stuur ze op via het contactformulier.

Uitgelicht