Natuurgebied De Rietputten tijdelijk afgesloten

Van 3 september tot medio oktober is natuurgebied De Rietputten, dat tussen Vlaardingen en Maassluis ligt, afgesloten voor bezoekers.

Plattegrond van natuurgebied De Rietputten met de werkzaamheden

In deze periode graaft bouwconsortium BAAK binnen De Rietputten slib af voor de aanleg van de Blankenburgverbinding en verplaatst dit naar een ander deel van het gebied. Daar wordt het gebruikt voor de aanleg van een klein stukje van de Waterharmonica, een onderdeel van het project S.C.H.O.O.N. van het Hoogheemraadschap van Delfland. Voor de veiligheid van recreanten en werknemers sluit BAAK de Rietputten in deze periode af voor bezoekers.
 
BAAK heeft met deze werkzaamheden gewacht tot de rietvogels uitgebroed waren. Een ecoloog heeft het gebied inmiddels vrijgegeven. De werkzaamheden duren naar verwachting ruim een maand. Mochten de werkzaamheden eerder klaar zijn, dan worden De Rietputten weer opengesteld.

Ook op het terrein tussen De Rietputten en de metrospoorlijn legt BAAK in opdracht van Hoogheemraadschap van Delfland een stukje van de Waterharmonica aan. Hier vindt nu archeologisch onderzoek plaats en wordt wat groen verwijderd. In januari wordt daar riet aangeplant. Omdat de betreffende strook nooit toegankelijk is voor recreanten, geeft dit geen extra hinder.

Informatie over de werkzaamheden rond de Blankenburgverbinding vindt u op www.blankenburgverbinding.nl.

Uitgelicht