Museum Vlaardingen meest toegankelijke gebouw Vlaardingen

Op 3 oktober zijn twaalf Vlaardingse testers met én zonder beperking op pad gegaan om leuke locaties te testen op toegankelijkheid. De deelnemers kozen Museum Vlaardingen als meest toegankelijke gebouw. Maar ook Bioscoop VUE, HEMA, de Watertoren, ‘n Tikkie Ouder, Veerplein 18 en Van Uffelen Mode sprongen er uit.

De landelijke Testdag Ongehinderd was onderdeel van de Week van de Toegankelijkheid. Om meer aandacht te vragen voor toegankelijkheid gingen Vlaardingers met én zonder taststok, scootmobiel of rolstoel en met of zonder ervaring met het begeleiden van mensen met een beperking op pad. De deelnemers waren onder andere van de stichting Vlaardings Overleg Revalidatie (VOR) en vrijwilligers van Voetjes van de Vloer. Er zijn ruim twintig gebouwen getest. De locaties waren goed, redelijk goed of minder goed toegankelijk. Wat opviel was de vriendelijkheid en hulpvaardigheid van het personeel op alle locaties.

Iedereen moet mee kunnen doen!

Wethouder Jacky Silos was medetester bij de Testdag Ongehinderd en ervaarde met een speciale bril hoe het is om zonder zicht te lopen: “Het is onbeschrijfelijk hoe het voelt om zonder zicht te lopen. Toegankelijkheid is zo belangrijk, daarom deden we als gemeente Vlaardingen ook mee met deze eerste landelijke Testdag Ongehinderd. Iedereen moet mee kunnen doen. Er is blijvend aandacht voor nodig. Niet alleen voor de gebouwen, maar ook voor de openbare ruimtes zoals speeltuinen en looproutes. Een tester gaf bijvoorbeeld aan dat de looproutes tussen de Rivierzone, station Centrum en de binnenstad beter kan. In het Actieplan Mobiliteit dat onlangs is vastgesteld door college is dit ook opgenomen om te verbeteren. Het plan ligt nu bij de gemeenteraad.”

Uitgelicht