Mooie actie in de Westwijk Vlaardingen

Op donderdag 20 juni heeft Politie Vlaardingen een actie gehouden met Toezicht en Handhaving van de gemeente Vlaardingen. In Nederland zijn veel wapens strafbaar gesteld. In de gemeente Vlaardingen is het verboden om messen bij je te hebben op de weg of in publiek toegankelijke gebouwen.

Om dit te handhaven heeft de politie vorige week preventief gefouilleerd in de Westwijk. Dat betekent dat willekeurige voorbijgangers gefouilleerd zijn op verboden wapens. 53 mensen zijn gecontroleerd in de Westwijk en 28 voertuigen met daarin 61 personen op de parkeerplaats op de Parallelweg. Daarbij zijn zes messen, één honkbalknuppel en een hoeveelheid hennep aangetroffen. Deze items zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De bewoners uit de Westwijk hebben de actie als zeer positief ervaren.

De politie heeft samengewerkt met de collega’s van Toezicht en Handhaving van de Gemeente Vlaardingen. Zij hebben tientallen bekeuringen uitgeschreven voor onder andere parkeeroverlast, fietsen op de stoep en afval op straat. Ook is er een wrak afgevoerd. Daarnaast is bekeurd voor rijden zonder helm, scooters in het voetgangersgebied, bedrijfsafval en het te vroeg buiten zetten van grofvuil. Samen zorgen we voor een veiliger Vlaardingen!

Uitgelicht