Kom naar de hennepkwekerij op het Veerplein op 12 oktober

Wie met eigen ogen een hennepkwekerij wil zien, kan op zaterdag 12 oktober tussen 11.00 en 16.00 uur terecht op het Veerplein in Vlaardingen. In het kader van de Week van de Veiligheid plaatsen de gemeente, Stedin en politie daar dan een hennepcontainer. Daarmee willen ze mensen wijzen op de gevaren van een hennepkwekerij en hoe een hennepkwekerij ontmanteld wordt.

Foto van wietplantage

Veel mensen zijn zich niet bewust van de gevaren van een hennepkwekerij. Hennepkwekerijen vormen risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. De bewustwording zit ook in de geur die een hennepkwekerij met zich meebrengt. Het gebeurt dat mensen al maanden een vreemde geur ruiken voordat ze de politie bellen. Dan blijkt vaak dat een hennepkwekerij de oorzaak is.

De gemeente, Stedin en de politie zijn aanwezig om voorlichting te geven bij de hennepcontainer. Zij leggen uit hoe henneptelers proberen een kwekerij te verbergen. Ook krijgen mensen tips hoe ze kunnen helpen bij het oprollen van een kwekerij.

Uitgelicht