Koersatelier op 9 oktober: samen keuzes maken voor de Koers van Vlaardingen

Heeft u een beeld van Vlaardingen in 2040? Een groene woongemeente met veel nieuwbouw of een sterke economische stad met veel toerisme? Tijd om te kiezen!

Logo Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040

Voor de zomer is de gemeente gestart met de ‘Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040’. Met de inbreng van Vlaardingers zijn inmiddels vier toekomstscenario’s opgesteld. De afgelopen weken spraken we al een hoop inwoners over deze scenario’s. Wilt u ook uw inbreng geven? Bezoek dan het Koersatelier op woensdag 9 oktober in de Stadsgehoorzaal.

Scenario’s

Voor de zomer is onderzocht voor welke belangrijke keuzes Vlaardingen de komende twintig jaar komt te staan. De ambassadeurs van de Toekomstvisie waren op allerlei plekken in de stad aanwezig om inbreng te verzamelen voor vier toekomstscenario’s. Deze hieruit voortkomende scenario’s laten verschillende mogelijke keuzes zien: Wil Vlaardingen in 2040 bijvoorbeeld een groene woonstad zijn, of juist een centrum voor economische activiteit? En moet er richting 2040 meer aandacht gaan naar de promotie van de stad voor toeristen, of het behouden en aantrekken van jongeren?

Welkom op het Koersatelier

De afgelopen weken gingen de ambassadeurs van de Toekomstvisie weer op pad. Nu om in alle wijken van de stad de vier scenario’s aan bewoners voor te leggen. Heeft u het team van de Toekomstvisie tot op heden nog gemist? Of wilt u zich nog meer verdiepen in de toekomstscenario’s? Doe dan 9 oktober mee met het tweede Koersatelier. Hier kunt u niet alleen kiezen welk scenario uw favoriet is, u kunt natuurlijk ook zelf nieuwe ideeën inbrengen. “Tijdens deze avond kunnen we dieper ingaan op de verschillende scenario’s. Waar worden Vlaardingers enthousiast van, en welke scenario’s spreken juist niet aan? We hebben de denkkracht van inwoners hard nodig”, aldus wethouder Ivana Somers.  De avond start om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur. We sluiten de avond gezellig af met een drankje.

Naar één toekomstbeeld

Waarom heeft onze stad nu eigenlijk een toekomstvisie nodig, is een vraag die we regelmatig horen.  “Je moet het zien als een reis”, legt wethouder Bart de Leede uit. “Als je weet dat je naar Rome wil, kun je precies de stappen ondernemen om daar te komen. Maar als je niet weet wat je bestemming is, wordt een ticket boeken heel lastig.” Aan de hand van de visie kan de gemeente bij de keuzes die de komende jaren genomen moeten worden toewerken naar het toekomstbeeld dat we voor ogen hebben. “We hebben zelf veel invloed op de richting waarin de stad zich de komende twintig jaar ontwikkelt.”

Doe (digitaal) mee!

“Het is voor ons heel belangrijk om zoveel mogelijk inwoners te spreken, zodat duidelijk is wat de inwoners van Vlaardingen belangrijk vinden”, vult Ivana Somers aan. Dat kan natuurlijk op 9 oktober, maar ook als u geen tijd heeft om langs te komen, kunt u meedoen.
Op de pagina met informatie over de 'Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040' kunt u een ‘Koerswijzer’ invullen: een soort online stemwijzer waarmee u razendsnel uw mening geeft. “We nodigen iedereen uit om de koerswijzer in te vullen. De toekomst is relevant voor ons allemaal”, vindt Bart de Leede. “Hoe meer mensen hun mening geven, hoe beter de Toekomstvisie straks aansluit op onze stad.”

Uitgelicht