Kennismaken met Nederland via sport, spel en lekker eten

- Sportdag voor Vlaardingse kinderen van nieuwkomers -

Op donderdag 11 juli organiseerden Lionsclub Vlaardingen en Stichting Vlaardingen in Beweging samen met basisschool De Globe voor de derde keer een sport- en kennismakingsdag voor 90 Vlaardingse kinderen van nieuwkomers, waaronder kinderen van statushouders en leerlingen van De Globe. Wethouder Bart de Leede opende de sportdag.

Foto van de sportdag (kinderen aan het sporten)

Het doel van de dag was dat de kinderen en hun ouders samen gaan bewegen en dat zij kennismaken met Nederlandse sporten. Maar bovenal natuurlijk dat ze gewoon een leuke dag hebben!  De dag werd afgesloten met een gezellige picknick met heerlijke hapjes uit de verschillende landen die door de ouders gemaakt waren.

Groot succes

Net als de afgelopen twee jaar was de sportdag een groot succes! Stralende gezichten, trotse ouders en iedereen was enthousiast aan het sporten. De kinderen deden op De Buitenplaats mee met survival / bootcamp, karate, dans, handbal, korfbal en voetbal. Dit gebeurde onder leiding van de Running Friends Company, Egberth Thomas, dans- en balletstudio Demi Point en SC Twist. Daarnaast konden  ze losgaan met trommelen op de djembés en andere slaginstrumenten van Bambata en optreden met Circus Hannes en Co.

De leerlingen van basisschool De Globe zijn nieuwkomers uit allerlei verschillende landen.

Uitgelicht