Jaar vrij reizen voor AOW’ers met kleine portemonnee

Gemeente Vlaardingen vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen, ook ouderen met een kleine portemonnee. Daarom biedt de gemeente in samenwerking met de RET ‘Vrij reizen’ van 1 december 2018 tot en met 30 november 2019. Voor AOW-gerechtigden met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.

Begin november ontvangen alle AOW-gerechtigden (per 1 december 2018) een brief van de gemeente om hen te informeren over het vrij reizen. De 66-plussers met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen zich vervolgens aanmelden. De deelnemers krijgen dan van de gemeente een officiële deelnamebrief. Met deze brief kunnen de deelnemers bij een RET-servicepunt de persoonlijke OV-chipkaart opladen voor gebruik met de metro, tram en bus vanuit Vlaardingen.

Hulp bij aanvraag persoonlijke OV-chipkaart: 15 en 21 november

Om mensen te helpen bij het aanvragen van de persoonlijke OV-chipkaart, organiseert de gemeente op donderdag 15 november en woensdag 21 november twee inloopochtenden tussen 10.00 en 12.00 uur in de Bibliotheek Vlaardingen (Waalstraat 100). Vrijwilligers helpen ouderen daar met het aanvragen van een persoonlijke OV-chipkaart. Wethouder Bart de Leede is op woensdag 21 november ook aanwezig om een handje te helpen. De aanschaf van een persoonlijke OV-chipkaart kost € 7.50. U moet hiervoor kunnen betalen met internetbankieren.

Iedereen doet mee!

Wethouder Bart de Leede: “Met het project ‘Vrij reizen’ willen we de financiële drempel wegnemen bij  ouderen met een kleine portemonnee om met het openbaar vervoer familie en kennissen te bezoeken of er op uit te gaan. Dit project is in samenwerking met de RET en de Verkeersonderneming. Deze ondersteunt ons bij onderzoek over het gebruik van  vrij reizen door ouderen.”

Meer informatie?

Kijk op www.vlaardingen.nl/vrijreizen of neem contact op met de gemeente Vlaardingen via tel. (010) 248 0000.

Vooraanzicht van een bus

Uitgelicht