Hoogwater verwacht in Vlaardingen op 11 februari en 12 februari

In Vlaardingen wordt op 11 februari om 12.55 uur en op 12 februari om 01.40 uur hoogwater verwacht. We verwachten beide keren een waterstand tussen 1,75 en 2,05 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil).

Een deel van de parkeerplaatsen bij de Pelmolen aan de Westhavenkade en delen van de rijweg aan de Oosthavenkade, Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde (Schiereiland) en Maasboulevard kunnen onder water komen te staan.

Wat doet de gemeente?

Op zondag 11 februari sluit de gemeente tussen ca. 11.30 en 14.00 uur en op 12 februari tussen 00.00 en 02.30 uur de Oosthavenkade ter hoogte van het Grote Visserijplein, de KW-haven Zuidzijde en een deel van de Maasboulevard (tussen Westerhoofd en Abel Tasmanlaan) af.

De gemeente plaatst wegafzettingen met inrijverboden om te voorkomen dat mensen met  hun voertuig rijden of parkeren in de gebieden waar hoogwater verwacht wordt.

Kaartjes van gebied

Op onderstaande kaartjes ziet u in het donkerblauw welke delen onder water komen te staan.

Kaartje bij een waterstand van 1,75 meter boven NAP:

205

Kaartje bij een waterstand van 2,05 meter boven NAP:

Plattegrond hoogtestand 225

Wat kunt u zelf doen?

Parkeer uw voertuig niet in de afgezette gebieden. Als u in het gebied geparkeerd staat waar hoog water verwacht wordt, parkeer uw auto dan tijdig ergens anders.

Uitgelicht