Hoe houd ik mijn container schoon en fris, ook in de zomer?

Heeft u een container voor n groente-, fruit- en tuinafval? Met warm weer gaat die soms stinken of kruipen er maden uit. Dat is niet gevaarlijk, maar wel vies. Irado geeft de volgende tips om uw container schoon en fris te houden.

  • Droog houden: Leg een oude krant of stro onderin de container om aankoeken van afvalresten te voorkomen
  • Schoon houden: Maak geleegde containers regelmatig schoon met water en een scheut azijn of water en groene zeep.
  • Verpak etensresten direct. Vliegen komen af op etensresten om daar hun eitjes te leggen. Verpakte resten, bijvoorbeeld in een krant of een biologisch afbreekbare afvalzak, maken de container minder aantrekkelijk voor vliegen.
  • Hang mottenballen in de bak. De geur van mottenballen houdt vliegen op afstand. Vooral een panty aan het handvat werkt.
  • Luiers moeten bij het restafval. Verpak ze in een dichtgeknoopte (luier)zak, dat houdt de container fris en voorkomt maden.

Goed gescheiden – geen probleem

Wie afval goed scheidt, heeft altijd een schone en frisse container. Er zit dan namelijk niets in dat stank of maden kan veroorzaken. Goed scheiden betekent: groente-, fruit-, tuinafval en etensresten in de gft-container. Glas, textiel, plastic verpakkingen en papier naar het Afval Apart Punt. Het afval dat overblijft na goed scheiden mag in de container voor restafval.

 

Uitgelicht