Hennepkwekerij Sperwerlaan ontmanteld

De gemeente Vlaardingen en de Politie Eenheid Rotterdam hebben op dinsdag 8 januari 2019 een hennepkwekerij aan de Sperwerlaan ontmanteld. De politie was samen met Stedin naar aanleiding van geluidsoverlast een onderzoek gestart. Aan de buitenkant van het pand was te zien dat er een muur van gipsplaten was gemaakt voor het raam. Er zijn 47 lampen en 256 hennepplanten verwijderd.

hennepplantDe gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. Na de ontmanteling is de gebruikte apparatuur ter plaatse vernietigd. Er was sprake van stroomdiefstal. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de dader(s), er zijn nog geen verdachten aangehouden. De ontmantelingskosten worden op de dader(s)  verhaald.

Risico’s

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via handhaving@vlaardingen.nl of via de Buitenlijn www.vlaardingen.nl/buitenlijn.

Uitgelicht