Hennepkwekerij Chopinstraat ontmanteld

De gemeente Vlaardingen en de Politie Eenheid Rotterdam hebben op maandag 1 juli 2019 een hennepkwekerij aan de Chopinstraat ontmanteld. Er zijn 216 hennepplanten gevonden in een kelderbox.

De gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. Na de ontmanteling is de gebruikte apparatuur ter plaatse vernietigd. Er was sprake van stroom- en waterdiefstal. Stedin gaat de energietoevoer herstellen. Evides heeft de waterleiding reeds hersteld. Er is nog geen verdachte opgepakt. De ontmantelingskosten worden op de dader(s)  verhaald.

Risico’s

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt.  De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via handhaving@vlaardingen.nl of via de Buitenlijn.

Uitgelicht