Gratis vlinderstruik in ruil voor uw tuintegel

Wilt u een bloeiende plant in uw tuin waar vlinders op afkomen? Kom dan zaterdag 18 maart tussen 11.00 en 13.00 uur naar de Johannes van Bijnenstraat ter hoogte van huisnummers 91 en 95. Hier in de Westwijk geven het Team Klavertje Vier en de gemeente Vlaardingen een vlinderstruik cadeau aan mensen die een tuintegel inleveren. Dit alles onder het motto: tegel eruit, groen erin!

Het pop-up tuinteam van Team Klavertje Vier legt die dag ook een natuurvriendelijke voorbeeldtuin aan in twee tuinen aan de Johannes van Bijnenstraat. De nieuwe bewoners hebben hun woning laten bouwen in collectief particulier opdrachtgeverschap. Ze hebben een duidelijke wens voor hun tuin: groen en natuurvriendelijk. De gemeente pleit voor groene tuinen met weinig tegels, zodat bij piekbuien regenwater goed weg kan. In beide voorbeeldtuinen komen regentonnen die het dakwater naar de tuin leiden in plaats van naar het riool. In de ene tuin gaat het water uit de ton naar een moerasgebiedje en in de andere tuin naar een kleine vijver. Het pop-up tuinteam legt de tuinen aan samen met de bewoners en hun vrienden en familie. En wethouders Ruud van Harten (groen en duurzaamheid) en Hans Versluijs (bouwen en wonen) planten allebei een boom.

Actieplan Natuur voor Vlaardingen

De natuurvriendelijke voorbeeldtuinen in de Westwijk zijn een initiatief van het Team Klavertje Vier, een club natuurliefhebbers die tijdens de campagne De Burger Meester een idee heeft ingediend voor een Actieplan Natuur voor Vlaardingen. Vorig jaar heeft het team informatieavonden over natuurvriendelijk tuinieren georganiseerd en een voorbeeldtuin aangelegd bij nieuwe huurders in de Putterstraat in De Nieuwe Vogelbuurt. Het Team Klavertje Vier is van plan in april een minicursus over natuurvriendelijk tuinieren aan te bieden. Interesse? Meer informatie staat op www.facebook.com/Actieplan-Natuur-Vlaardingen.

Uitgelicht