Gezondheidscentrum Westwijk geopend

Afgelopen donderdag opende wethouder Hans Versluijs (Wonen, Buurten en Participatie) officieel het Gezondheidscentrum Westwijk aan de Van Baerlestraat.

Inwoners van de wijk vinden daarmee heel wat disciplines onder één dak en dichtbij huis: huisartsen, apotheek, fysiotherapie, wijkverpleegkundigen. Ook zorgaanbieder Careyn is er te vinden. Inwoners zijn enthousiast: “Ik hoef nog maar één gebouw binnen voor alles wat ik nodig heb. Geweldig toch?”

Medicijnen 24/7 af te halen

Er is veel aan gedaan om het gezondheidscentrum zo klantvriendelijk mogelijk in te richten. Zo zit aan de buitenkant van het gebouw een automaat waar inwoners ook buiten openingstijden medicijnen af kunnen halen. Een inwoner: “Heel fijn, want zo hoef ik niet heel lang in de rij te staan bij de apotheek, en kan ik mijn medicijnen ophalen op een moment dat het mij uitkomt.”

Een inwoner gebruikt het apparaat om medicijnen af te halen

Korte lijntjes

Ook voor de medische disciplines in het centrum zelf heeft het grote voordelen om onder één dak te zitten. Huisarts Christiaanse: “De lijnen zijn kort, dus doorverwijzen en even overleggen over een patiënt is nu veel gemakkelijker. Je ziet ook veel meer van elkaar, zodat je nog beter inzicht hebt in wat passend is voor een patiënt.”

Sociale strook

Naast het Gezondheidscentrum Westwijk vinden inwoners op de Van Baerlestraat aanbieders zoals  Kinderkledingbank Komt wel Goed, Kringloopwinkel Stichting Salamo en de Voedselbank. Wethouder Versluijs:  ”Langzaam maar zeker ontstaat er een sociale strook, die de inwoners vele voorzieningen biedt die hen op weg kunnen helpen. Sowieso is er de afgelopen tijd veel geïnvesteerd in de wijk, en daar gaan we zeker mee verder. We hebben nog veel verbeterplannen voor de Westwijk”.

 

Uitgelicht