Gemeente mailt veilig

Om (privacy)gevoelige informatie veilig te kunnen mailen, gebruikt de gemeente Vlaardingen vanaf 15 mei 2019 KPN Zorg Messenger. Dit programma versleutelt e-mails, zodat alleen de verzender en de ontvanger bij de informatie kunnen en eventuele hackers niet.

Zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met informatie hoort bij het werk van de gemeente Vlaardingen. De gemeente moet kunnen garanderen dat privacygevoelige en vertrouwelijke informatie op een veilige manier via e-mail uitgewisseld wordt met inwoners, bedrijven en instellingen. Het gaat bijvoorbeeld over persoonsgegevens van inwoners en cliënten zoals namen, burgerservicenummers en adressen, maar ook om vertrouwelijke financiële gegevens. Mails zonder dit soort privacygevoelige en vertrouwelijke informatie verstuurt de gemeente gewoon nog op de gebruikelijke manier.

Hoe werkt KPN Zorg Messenger?

Bij ‘veilig mailen’ ontvangt u een e-mail met een uitnodiging voor een veilige conversatie. U kunt via een link KPN Zorg Messenger openen en een account aanmaken. Na registratie hebt u een gebruikersnaam en een wachtwoord en kunt u starten met het veilig uitwisselen van berichten in het portaal van KPN Zorg Messenger.

Vragen?

Wilt u meer weten? Kijk op de pagina met informatie over veilig mailen. Daar staat de uitgebreide handleiding  over het gebruik van KPN Zorg Messenger. Hebt u vragen of opmerkingen over KPN Zorg Messenger? Neem contact op met de afzender van de mail of met de gemeente Vlaardingen via het contactformulier  of bel met (010) 248 4000.

Uitgelicht