Eerste gezamenlijke Veteranendag Vlaardingen en Schiedam

Op zaterdag 7 juli 2018, een week na de landelijke Veteranendag, werd voor de tiende keer de Vlaardingse Veteranendag gehouden. Dit jaar waren de veteranen van de gemeente Schiedam te gast. De gemeentebesturen van Vlaardingen en Schiedam wilden op deze manier hun waardering uitspreken voor alle Vlaardingse en Schiedamse veteranen, die zich hebben ingezet voor vrijheid.

Groepsfoto Veteranendag Schiedam en Vlaardingen 2018

Deze lokale Veteranendag vond plaats in de Grote Kerk in Vlaardingen en werd georganiseerd voor veteranen en hun begeleiders.

De veteranen werden ontvangen door Showbrassband Thalita. Na de officiële opening en het zingen van het Wilhelmus door het koor Gloria Toonkunst spraken burgemeester Annemiek Jetten van Vlaardingen en burgemeester Cor Lamers van Schiedam de veteranen toe. Daarna volgden een lezing van Pim van Gurp, regiment-adjudant van de Regiment Genietroepen, een gevarieerd programma met muziek, entertainment en leuke activiteiten voor kinderen. En op de Markt stonden militaire voertuigen opgesteld en een informatiewagen van de Genie. Natuurlijk ontbrak ook de traditionele ‘blauwe hap’(Indische rijsttafel) niet.

Oudste Nederlandse veteraan aanwezig

Gelukkig kon Vlaardinger André du Pon (105 jaar), de oudste veteraan van Nederland, ook aanwezig zijn, dankzij familieleden en Stichting Ambulance Wens. De landelijke Veteranendag moest hij, om gezondheidsredenen, aan zich voorbij laten gaan.

Foto van André du Pon en zijn dochter.

Volgend jaar gaan de Vlaardingse veteranen op bezoek in Schiedam.

 

Uitgelicht