Doet u mee met het tweede collectieve zonnedak?

Het Vlaardings Energie Collectief (VEC) heeft na de oplevering van het eerste collectieve zonnedak in maart dit jaar, een tweede in de verkoop. Dit wordt gerealiseerd op het flat aan de Koninginnelaan. Het project heeft de toepasselijke naam: ‘de Koningin’.

Lukt het niet om op uw eigen dak panelen te plaatsen en heeft uw huis, bedrijf of vereniging de postcode 3131, 3135, 3136, 3137 of 3138, dan kunt u meedoen, mits uw elektra-aansluiting niet groter is dan 3*80 kWh.

De panelen blijven eigendom van het VEC. U kunt één of meer certificaten kopen. Eén certificaat kost eenmalig € 310,- en hiervoor krijgt u jaarlijks voor 250 kWh de energiebelasting en BTW terug van uw energiemaatschappij. Met het huidige tarief is dit jaarlijks € 30,-. Verder profiteert u van de verkoop van de energie door het VEC. Met het huidige tarief komt dit neer op jaarlijks € 10,- per certificaat. De regeling loopt 15 jaar, dus na 7,5 jaar heeft u uw inleg terugverdiend. Met de eigenaar van het dak is de afspraak gemaakt, dat na deze periode het gebruik van het dak met 2 keer 5 jaar verlengd kan worden. Als de eigenaar en de leden hiervoor kiezen, dan bestaat de opbrengst uit de verkoop van de energie.

Meedoen?

Wilt u meedoen? Check eerst hoeveel elektra u verbruikt. Is dit bijvoorbeeld 2.900 kWh, dan is het zinvol om met maximaal 11 certificaten mee te doen. Die zijn goed voor 2.750 kWh. Zou u met 12 certificaten meedoen, dan kunt u voor (3.000 -/- 2.900) 100 kWh niet de energiebelasting terug krijgen en heeft u minder rendement. Voor elke deelnemer geldt als maximum 10.000 kWh. Over deze schijf betaalt u het hoogste tarief van de energiebelasting.

Op het dak kunnen 252 panelen en dit is goed voor 281 certificaten van elk 250 kWh. Doe mee, word lid en reageer snel, zodat het zonnedak geplaatst kan worden! Kijk voor meer info op www.vlaardingsenergiecollectief.nl.

Uitgelicht