De metro rijdt!

Het is er na alle vertraging toch echt van gekomen. Reizigers kunnen met de metro over de Hoekse Lijn van en naar Vlaardingen reizen.

Foto van mensen in de metro van de Hoekse Lijn.

Gedurende ongeveer een maand laat de RET alleen metrolijn B vanuit Rotterdam-Nesselande via het centrum van Rotterdam naar Hoek van Holland Haven rijden. In die periode is in Vlaardingen nog vervangend busvervoer voor reizigers beschikbaar. Tijdens deze opstartfase van een maand kunnen reizigers en de RET wennen aan de nieuwe metroverbinding en kunnen eventuele kinderziekten worden opgelost.

Het is de planning van de RET om metrolijn A na de opstartmaand in de spits door te laten rijden naar Vlaardingen-West. Op dat moment vervalt ook het vervangende busvervoer in Vlaardingen. Metrolijn B rijdt de hele dag en in de spits springt metrolijn A bij. Beide metrolijnen doen het centrum van Rotterdam aan en stoppen op station Beurs, het grote metroknooppunt in het centrum van Rotterdam. Voor meer informatie en ook voor de komende wijzigingen in het busnetwerk van de RET in Vlaardingen kunt u terecht op de website van de RET.

125 jaar Hoekse Lijn

Al ruim 125 jaar ligt er een spoorverbinding tussen Rotterdam en Hoek van Holland: de Hoekse Lijn. Tot 1 april 2017 reed de trein over dit spoor. Sindsdien zijn spoor en stations omgebouwd voor een directe metroverbinding tussen het centrum van Rotterdam en Hoek van Holland.

Uitgelicht