Bibliotheken Vlaardingen, Maassluis en Midden-Delfland gaan verder als Bibliotheek de Plataan

Op 1 oktober was het zover, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Bibliotheek Vlaardingen met medewerkers, wethouders De Leede (Vlaardingen), Bronsveld (Maassluis) en Renzen (Midden-Delfland) en genodigden werd de nieuwe bibliotheekorganisatie voor deze drie gemeenten gepresenteerd. De nieuwe organisatie heet Bibliotheek de Plataan. De Plataan staat symbool voor kennis, wijsheid en vreugde van de geest.

De afgelopen jaren is hard gewerkt aan het samengaan van de bibliotheken van Vlaardingen en Maassluis | Midden-Delfland. Bibliotheek Vlaardingen, tot nu toe een gemeentelijke afdeling, is hiermee verzelfstandigd en gaat verder in de Plataan. De nieuwe organisatie is door deze fusie krachtiger, toekomstbestendiger, efficiënter en kan daardoor de uitdagingen die de nieuwe tijd biedt nog beter aan.

Wat verandert er?

Behalve de naam krijgt de nieuwe bibliotheek een nieuwe website en worden de mogelijkheden uitgebreid. Zo wordt het maandabonnement ingevoerd (Vlaardingen) en is het abonnement tot 18 jaar gratis (Maassluis en Midden-Delfland).

Acties

Deze feestelijke gebeurtenis wil de bibliotheek met iedereen vieren en daarom zijn er tot 31 december 2019 acties. Een nieuw abonnement: twee maanden gratis erbij. Overstappen op automatische incasso: eenmalig € 4,-  korting. En voor alle klanten in de vestigingen ligt een cadeautje klaar.

Meer informatie? Kijk op de website van de Bibliotheek de Plantaan.

Uitgelicht