Zeven scholen actief tijdens Schoolbrengweek

Het is Schoolbrengweek van 16 tot en met 20 september in Nederland. Zeven Vlaardingse basisscholen doen eraan mee. In de Schoolbrengweek gaan ouders en leerlingen zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school en niet met de auto.

Plaatje van Schoolbrengweek

Bewegen en fietsen zijn goed voor de gezondheid en de leerprestaties. Ook draagt het bij aan de verkeersveiligheid rondom de school. Bovendien vergroot lopen en fietsen het verkeersinzicht van de kinderen. De Vlaardingse basisscholen die meedoen zijn IKC de Schakel, De Hoeksteen, 't Palet Holy, IKC ’t Ambacht, IKC De Ark, IKC 't Palet centrum en Avonturijn. Tijdens de Schoolbrengweek gaan de scholen iedere dag bijhouden hoeveel leerlingen lopend en op de fiets zijn gekomen of met de auto zijn gebracht. Ze besteden de hele week op school aandacht aan verkeersveiligheid.

De scholen zijn weer begonnen

De Schoolbrengweek sluit mooi aan op de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. Met deze campagne roept onze gemeente samen met Veilig Verkeer Nederland alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben, zodat kinderen veilig op school komen. Behalve aandacht voor basisscholieren is er ook aandacht voor middelbare scholieren. Brugklassers fietsen vaak een voor hen onbekende route en bovendien is een nieuwe school spannend. De landelijke Fietsersbond heeft een aantal tips, speciaal voor hen.

Tips voor middelbare scholieren

Goede fietsverlichting is heel belangrijk, met als vuistregel: straatlantaarns aan, ook je fietslicht aan. Het is goed om te beseffen dat een felgekleurde jas beter opvalt dan een zwarte. Bevestig eventueel losse reflectorstrepen op je kleding of je rugzak. Doe vooral niet stoer in het verkeer. Snel nog even door rood, rijden met losse handen en elkaar trekken en duwen is gevaarlijker dan je denkt. Kijk altijd zelf uit en fiets niet blindelings achter elkaar aan. Tot slot: app niet op de fiets! De boete voor het gebruik van je smartphone in het verkeer is € 95,-. Voor iedereen geldt: rij en fiets MONO, dan ben je

Uitgelicht