Vlaardings Fietscircus

Zet dit in mijn agenda

Datum
zaterdag 25 mei, 2019 van 11:00 tot 16:00
Locatie
Veerplein

Op zaterdag 25 mei strijkt van 11.00 tot 16.00 uur het Fietscircus neer op het Veerplein in Vlaardingen, met een vrolijk programma om het fietsen te stimuleren. Ook kunnen inwoners hun fietservaringen en ideeën voor verbetering kwijt. Het Fietscircus draagt bij aan de wens van de gemeente Vlaardingen om in 2022 ‘Fietsstad van Nederland’ te worden bij een tweejaarlijkse verkiezing van de landelijke Fietsersbond.

Jong en oud kunnen op het Fietscircus terecht voor fietsinformatie en fietsplezier. Zo kun je een schilderij maken op een verffiets en al fietsend gezonde smoothies mixen. ‘Hannes on Wheels’ laat acrobaten in de dop kennismaken met echte circusfietsen. Showrijders geven BMX-demonstraties en in een BMX-workshop kun je je eigen skills verbeteren. Op een rolbankfiets ga je de strijd aan met een andere fietser en de Fietsersbond en de Vlaardingse wielervereniging De Coureur promoten landelijke en lokale fietsroutes. Wie interesse heeft in een innovatieve fiets, kan stand-up-bikes uitproberen. Kun je wat steun gebruiken tijdens het fietsen? Experts vertellen over e-bikes en driewielfietsen en je kunt zo’n fiets ook testen. Tenslotte is het oer-Vlaardingse fietsmerk Benzo eveneens van de partij, met historische en moderne fietsen. Twijfel je over de staat van jouw fiets? Kom dan langs voor een gratis APK bij een fietsenmaker.

Win een fietsverwenpakket

Tijdens het Fietscircus kun je bij medewerkers van de gemeente een enquête invullen en vertellen over je fietservaringen in Vlaardingen. Je kunt daarbij ideeën voor verbetering op een plattegrond van Vlaardingen aangeven. De enquête is ook online in te vullen. De gemeente verloot onder alle invullers en meedenkers drie flitsende fietsverwenpakketten, dus kom langs op 25 mei of ga naar www.vlaardingen.nl/fietsstad.

Uitgelicht