Vera Kalf-Müller (StadsBelangen Vlaardingen)

Foto van Vera KalfWie ben je? 

Vera Kalf-Müller, gehuwd, twee volwassen zonen, een lieve schoondochter en oma van een prachtige kleindochter. Mijn dagen zijn druk gevuld met het zijn van raadslid, het voltrekken van huwelijken/partnerschappen, oppasdagen voor onze kleindochter, ons gezin, koken, puzzelen en het volgen van het nieuws in het algemeen.

Sinds wanneer ben je raadslid en hoelang ben je al politiek actief?

Als ‘herintreder’ ben ik sinds maart 2022 opnieuw actief raadslid. Daarvoor, van 1998 tot 2018, ben ik lokaal actief geweest voor een landelijke partij in verschillende functies. Bestuurslid, raadslid, fractievoorzitter en wethouder. In 2018 heb ik de politiek (moeten) verlaten na twaalf actieve jaren in de politiek. Met veel plezier heb ik daarna enige tijd een programma (politiek spreekuur) bij Omroep Vlaardingen gepresenteerd. Een perfecte manier om mijn opgedane kennis en kunde, noch mijn gedrevenheid, niet verloren te laten gaan noch mijn gedrevenheid. Totaal onverwachts werd ik in december 2021 benaderd door Jorn van der Bie die samen met Hans Brederode voornemens was Stadsbelangen Vlaardingen een doorstart te geven. Hun enthousiasme, motivatie om het politieke handwerk onder de knie te krijgen én politieke insteek waren voldoende om na rijp beraad met mijzelf, aan hun verzoek tegemoet te komen om lijsttrekker van StadsBelangen 2.0 te zijn in maart 2022.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Die gedrevenheid dateert uit mijn vroege jeugd en dat is al ‘even’ geleden. Toen, in ons gezin, was politiek een geliefd gespreksonderwerp. Het leidde vaak tot verhitte discussies maar die werden altijd in gezamenlijkheid weer rustig afgesloten, waarna we weer overgingen tot ‘de orde van de dag’. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat voor mij het (‘rechtse’) liberalisme altijd de rode draad is geweest. 

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Vlaardingen?

Het naïeve idealisme van jaren geleden ben ik al lang geleden kwijtgeraakt. Ik realiseer mij voor de volle 100% dat het behalen van politieke successen bloed, zweet en tranen kost. Mijn gedrevenheid ben ik zeker NIET kwijtgeraakt. Het tegengeluid in de politieke arena is van het grootste belang om partijen scherp te houden. Maar bovenal zou het geweldig zijn als de initiatiefnemers van SBV 2.0 het politieke handwerk onder de knie krijgen. En zich in sneltreinvaart het politieke historische besef eigen maken. Dat gaat zeker lukken en dan krijgt Vlaardingen er een realistische, hardwerkende empathische lokale politieke partij bij, waar rekening mee gehouden moet worden! 

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Het politieke wensdromen tiert welig in Vlaardingen. Ambities en plannenmakerij reiken tot ongekende hoogten. Voor mij geldt: dromen zijn bedrog. Zorg eerst maar eens dat de kerntaken van de gemeente op orde zijn, zoals een gerevitaliseerd beperkt winkelcentrum in de binnenstad met gratis parkeren, wegen en groen veilig, netjes en op orde. Met andere woorden: verpaupering tegengaan. Op de foto een voorbeeld dat het héél goed opletten is in het centrum om een flinke valpartij te voorkomen. Ik zie een Vlaardingen voor mij als een stad met de basis op orde en met 100% inzet van de potentie die Vlaardingen in zich heeft. Dan komt de rest vanzelf goed.