Tim Thiel (Fractie Boers)

Foto van Tim ThielWie ben je?

Mijn naam is Tim Thiel, maar ik vind het zeer ongepast om in deze tijd een prietpraatverhaal over mezelf te houden. Ik had hier liever een eerbetoon geschreven aan alle Vlaardingers die samenwerken aan de grootste crisis sinds generaties.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad?

Het gaat in de lokale politiek over dingen die Vlaardingers direct raken: openbare orde, zorg en welzijn, onderwerpen die nu heel actueel zijn. Helaas hebben Vlaardingers terecht het gevoel onvoldoende serieus genomen te worden. Dat ondervind ik zelf sinds 2018, maar ik heb de hoop dat we elkaar vanaf nu wel serieus nemen. Dat de coronacrisis ons heeft geleerd dat we alles aankunnen, als we het maar samen doen.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

De regenten van de afgelopen jaren doen iedereen die anders doet of denkt op voorhand af als populist. Maar populist betekent gewoon dat je je voor de Vlaardingers wilt inzetten. Alle Vlaardingers ongeacht afkomst, wijk en politieke kleur.  Ik wil dat we sterker uit deze crisis komen. Dat we elkaar helpen waar dat kan.  Veel Vlaardingers konden vóór de crisis al haast niet rondkomen, dat probleem wordt nu enkel groter. Daarom moeten de stem en de problemen van elke Vlaardinger serieus worden genomen. Zeker nu is het belangrijk om samen op te blijven trekken.

Op welk resultaat ben je trots?

Ik ben niet trots op mezelf maar op al die Vlaardingers die met spontane initiatieven komen. Al die Vlaardingers die in deze crisis hun saamhorigheid tonen. Er gloort dan ook hoop voor politieke vernieuwing aan de horizon. De politiek moet nu eens gaan leren van de inwoners en niet andersom. Vlaardingers tonen tijdens deze crisis hun warme hart. Het maakt mij trots dat we in crisistijden elkaar vaak weten op te beuren en steunen.  Laten we met z’n allen de moed er in houden, op elke mogelijke
manier.

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Laten we, nadat het coronavirus is verslagen, die saamhorigheid vasthouden. Naar elkaar omkijken. De verbeterde contacten met de buren behouden. Beeldbellen met je opa en oma die dat nu geleerd hebben. De lokale winkeliers en restaurants helpen. Laten we met z’n allen Vlaardingen er snel weer bovenop helpen en positief op de kaart te zetten.

Waarom heb je voor deze plek op de foto gekozen?

Ik sta hier voor het Vlietlandziekenhuis in Schiedam, waar veel Vlaardingers strijden tegen het coronavirus. Het is helaas ook de locatie waar veel Vlaardingers en hun familie en vrienden angstige tijden beleven omdat ze zelf besmet zijn met het Covid-19 virus. Het daverende applaus voor de zorghelden was dan ook meer dan terecht. En er zijn nog zoveel andere helden die ons land draaiend houden. Ook daarvoor mijn oprechte dank.  Mocht ik u ergens mee kunnen helpen of een luisterend oor kunnen bieden? Schroom niet en mail me via tim.thiel@vlaardingen.nl.