Stefanie Solleveld (PvdA)

Ken uw raadslid - Stefanie SolleveldWie ben je?

Mijn naam is Stefanie Solleveld. Ik ben 39 jaar en woon samen met mijn vriend Martijn in het centrum van Vlaardingen. Ik ben geboren in het oude Holy-ziekenhuis, dus ik een geboren haringkop, maar ben opgegroeid in Maassluis. Na mijn studie in Rotterdam ben ik weer teruggekeerd naar Vlaardingen, waar ik inmiddels alweer 13 jaar woon. Naast gemeenteraadslid ben ik al 12 jaar docent in het middelbaar onderwijs in de vakken economie, bedrijfseconomie en wiskunde. Ik heb niet heel veel vrije tijd, maar als ik vrij ben pak ik graag een terrasje met vrienden en familie. Verder houd ik van kunst, muziek en reizen. 

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Op de middelbare school besteedde ik al veel aandacht aan de politiek en ook thuis ging het hier vaak over. Ik kom uit een rood nest dus de waarden van de PvdA zijn er met de paplepel ingegoten. Toen ik namens de medezeggenschapsraad van de school waar ik destijds werkte een keer heb ingesproken in een raadsvergadering, kreeg ik van mensen te horen dat mij dit goed af ging. Dit heeft mij destijds doen besluiten me te kandideren namens de PvdA. In 2014 ben ik als gemeenteraadslid geïnstalleerd. In 2016 ben ik fractievoorzitter geworden.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Ik ben altijd al maatschappelijk betrokken geweest en heb zelf het nodige meegemaakt op medisch vlak. Daardoor heb ik ook gemerkt dat niet alles in Nederland even goed geregeld is, en dat niet iedereen goed voor zichzelf op kan komen. Vanuit de gemeenteraad kan ik voor deze mensen in Vlaardingen opkomen en echt wat voor ze betekenen.

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Sinds 2016 heb ik me hard gemaakt voor een fusie van onze bibliotheek met de bibliotheek van Maassluis/Midden-Delfland. Het doel hiervan was een sterkere positie te creëren voor de bibliotheek in de huidige maatschappij. Dat je soms een lange adem moet hebben in de politiek blijkt wel uit dit voorbeeld, aangezien de fusie uiteindelijk pas in 2019 is bewerkstelligd.

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Allereerst hoop ik dat de financiële problemen waar Vlaardingen in verkeert structureel opgelost kunnen worden, en dat dit niet ten koste gaat van de kwetsbaren in de samenleving. Verder wil ik bereiken dat de inwoners van Vlaardingen zeker kunnen zijn van een fatsoenlijk salaris, een fijne woning, goed onderwijs en goede zorg.

Waarom heb je voor deze plek gekozen?

Ook ik zie dat sommige zaken in Vlaardingen niet goed gaan en dat sommige gebieden in Vlaardingen niet goed onderhouden zijn en verbeterd moeten worden. Maar soms is het goed door de ogen van een ander naar je stad te kijken. De kunstenaar Ben Kleyn laat met deze bewerkte foto’s een aantal pareltjes uit Vlaardingen zien. Er zijn genoeg dingen om als Vlaardinger trots op te zijn!