Thom van Vugt (ONS.Vlaardingen)

Foto van Thom van VugtWie ben je?

Thom van Vugt, 27 jaar, wonend in de prachtige Westwijk met uitzicht op het Scheur en het Oekraïnedorp. Ik rijd graag motor en ben naast raadslid voor ONS.Vlaardingen ook fractievoorzitter namens JA21 in Zuid-Holland en douanier in de Rotterdamse Haven.

Sinds wanneer ben je raadslid en wat heeft je gedreven om raadslid te worden? 

Dit lijkt een simpele vraag maar is in mijn situatie iets lastiger. In 2018 kwam ik bij ONS.Vlaardingen en leerde ik Ben Vuijk kennen. We groeiden direct naar elkaar toe en werden beste maatjes. “Thom, jij wordt mijn opvolger en ik ga je Vlaardingen écht leren kennen!”, vertelde hij mij toen. Ook toen al wisten we dat het niet goed ging met Ben en dat we elke dag het leven moesten vieren. Dat hebben we gedaan! Het lot werkt in mysterieuze wijzen en ik werd ook echt zijn opvolger. In maart 2022 behaalde ONS.Vlaardingen vier zetels, ik stond op plek vijf. Toen het niet zo goed ging met Ben verving ik hem in juni 2022 als tijdelijk raadslid. Na zijn overlijden op 28 november 2022 werd ik officieel beëdigd in januari 2023 als raadslid. Nog elke dag draag ik zijn visie mee en knok ik voor Ben en voor Vlaardingen.

Hoelang ben je al politiek actief?

Ik begon in 2016 met het organiseren van een opkomstcampagne voor het “Oekraïne Referendum” toentertijd. In 2018 sloot ik mij aan bij ONS.Vlaardingen tijdens de campagne.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Vlaardingen?

Mijn ‘maidenspeech’, de allereerste speech in de gemeenteraad, ging over een nachtmetro. Ik heb geen illusies dat dit simpelweg deze periode geregeld kan worden, maar de stem van de Vlaardingse jongeren wil ik blijven vertolken. De RET heeft het zwaar, maar ik hoop nog wel deze periode een oplossing voor inwoners te zoeken die ‘s nachts van en naar huis willen, zodat ze niet meer overgeleverd zijn aan dure taxi’s. De nachtbus weer laten rijden zal een mooie tussenoplossing zijn.

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Ik heb lang nagedacht over waar ik de foto zou maken, Vlaardingen heeft zoveel mooie en bijzondere plekjes en we staan er echt steeds beter op, zeker met City Marketing dat langzaam maar zeker van de grond komt. Maar ja, in mijn vriendengroep sta ik nog altijd bekend als ‘Man van de Klok’ of Thom-o-Clock… vaak met een knipoog, maar het zijn wél de kleine dingen die een groot verschil maken zoals Ben altijd zei. Die boodschap brengen wij nog elke dag uit als ONS.Vlaardingen. De klok op de foto is allang geen eigendom meer van de gemeente Vlaardingen maar ik heb me hier wel vaak druk om gemaakt en over opgewonden. Het is fijn dat hij het nu goed doet en naadloos overgaat op winter- of zomertijd. En binnenkort hoop ik dat hij prachtig wordt uitgelicht. ONS.Vlaardingen heeft de afgelopen voorjaarsnota namelijk een motie ingediend om monumentale panden prachtig uit te lichten in Vlaardingen. 

Wat wil je verder nog kwijt?

Mail ONS! Kom in contact, ONS.Vlaardingen staat altijd klaar voor iedere Vlaardinger. Volg onze social media op Instagram en Facebook of kom een keer langs voor een bakkie koffie op het stadhuis.