René Vastbinder (VV2000/Leefbaar Vlaardingen)

Foto van RenĂ© VastbinderMijn naam is René Vastbinder, 72 jaar oud en ben getrouwd met Karin en ik heb uit een eerder huwelijk drie kinderen. Ik ben geboren in Maastricht en op mijn 18e ben ik naar Rotterdam gegaan om in het toenmalige Dijkzigt Ziekenhuis mijn opleiding tot verpleegkundige te volgen. Een hele stap om te nemen, maar ik heb nooit spijt gehad van deze keuze.

Op mijn 25e was ik afdelingshoofd van de grootste afdeling van het ziekenhuis en kreeg ik de gelegenheid om de Hogere Opleiding voor verpleegkundigen te volgen in Leusden. Na deze opleiding te hebben afgerond, vertrok ik uit Rotterdam om de leiding van de verpleegkundige dienst van het Rode Kruisziekenhuis In Beverwijk op me te nemen. Hierin was ook het brandwondencentrum gevestigd. Dit was weliswaar een pittige, maar ook zeer waardevolle ervaring. Het grootste gedeelte van mijn werkzame leven ben ik in Vlaardingen, directeur/bestuurder geweest van onder andere Zorgcentrum Drieën-Huysen en later ook het Zonnehuis.

Sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen zit ik op een restzetel in de raad voor VV2000/Leefbaar Vlaardingen, de oudste lokale partij in onze stad.

Toen ik werd gevraagd om op de kieslijst te willen staan voor Leefbaar Vlaardingen, heb ik niet gelijk ja gezegd. Ik wilde eerst het verkiezingsprogramma goed doorlezen en kijken of ik mij daarin zou kunnen vinden. Gelukkig was dat volledig het geval en het gesprek hierover kon dan ook verder plaatsvinden. Ik wilde geen bladvulling zijn, maar dan ook werkelijk iets kunnen betekenen voor de stad en de partij. Politiek in de breedste zin van het woord, heeft altijd mijn interesse gehad en ik hou dan ook alles bij, zowel landelijk als lokaal.

De stad Vlaardingen groeit weer gestaag en dat is goed nieuws, want dat is vroeger ook wel eens anders geweest. Nu nog voldoende huizen bouwen om al die nieuwe bewoners te kunnen huisvesten!
Hier wordt gelukkig hard aan gewerkt, overal in de stad wordt thans gebouwd. Al met al wil ik mij inzetten voor een betere stad met een goed voorzieningenniveau. Vlaardingen moet meer zijn
dan alleen stad van de haring. We zijn al de groenste stad, dat is mooi en dat moet zo blijven. Het Veerplein zal wat mij betreft volledig op de schop moeten, winkels moeten niet meer leeg staan en er zal een grotere diversiteit in het winkelaanbod moeten komen. Dat is een grote opgave, maar het moet wel gebeuren. Gezellig is het centrum geenszins, behoudens het plein rondom de grote kerk en een gedeelte van de Westhavenkade. Hier liggen nog legio verbeter/actiepunten.

Wil Vlaardingen zich verder in positieve zin nog onderscheiden, dan zal het nieuwe zwembad ook een buitenbad met ligweide moeten hebben. Er is mij veel aan gelegen, om dit in deze raadsperiode voor alle Vlaardingers te realiseren.

Als aandachtsgebied heb ik, hoe kan het ook anders, samen met mijn mede fractiegenoot Henry Elvers, het sociaal domein. Ook hier is er veel te doen. Vlaardingen MBO stad is natuurlijk geweldig en we zullen dit verder moeten uitbouwen. De zorg aan allerlei kwetsbare groepen, zowel onder jongeren als zo ook onder ouderen, zal zorg op maat moeten zijn en moet wars zijn van betutteling. Het bevorderen van zelfstandigheid en zelfredzaamheid is hierin van groot belang.

Op de foto ziet u mij, staande aan de haven in mijn uniform van de Stichting Dieren Noodhulp West Nederland. De Haven is de plek waar ik woon en ik rijd een keer per week een dag op de dierenambulance, met veel plezier overigens.Het dierenwelzijn staat bij mij hoog in het vaandel en hier zal dus ook in het gemeentelijk beleid alle aandacht aan gegeven moeten worden om dit welzijn voor alle dieren verder te bevorderen. De gemeente Vlaardingen doet hier overigens gelukkig al veel aan.

Ik hoop dat u als lezer mij zo een beetje beter heeft leren kennen en ik zal er alles aan doen om uw stem op mij en de partij, in deze raadsperiode, volledig waar te maken!