Nel Versteeg (PvdA)

Foto van Nel VersteegWie ben je?

Mijn naam is Nel Versteeg, 58 jaar en alleenstaand. Ik ben geboren in Dordrecht, heb de eerste levensjaren in Sliedrecht gewoond en ben vanaf mijn 9e in Vlaardingen woonachtig. Ik ben zo’n 30 jaar bij het UWV Rotterdam werkzaam geweest in allerlei functies. Voor ontspanning kijk ik graag detectives (bij voorkeur Britse) en speelfilms, liefst filmhuisfilms. Ik ben dan ook een frequent bezoeker van het Vlaardings filmhuis ‘het Zeepaard’. Met drie vriendinnen heb ik een volkstuintje op tuindersvereniging Zuidbuurt en ik vind het ook leuk om samen met bevriende tuinders evenementen te organiseren op het volkstuincomplex.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Ik ben op 23 maart 2018 raadslid geworden voor de PvdA Vlaardingen. Van huis uit ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de politiek; ik kom uit een ‘rood nest’. Begin deze eeuw ben ik echter een tijdje een zwevende kiezer geweest, mede door persoonlijke tegenslagen. Ik durf de persoon uit die periode zelfs als ‘boze burger’ te omschrijven. Ik raakte politiek een beetje van het oude pad. Maar juist, door in 2010 actief te worden in de lokale politiek, merkte ik dat mijn oude kernwaarden van solidariteit en rechtvaardigheid niet verdwenen waren. Zodoende ben ik begin 2013 lid geworden van de PvdA en heb ik contact gezocht met de lokale afdeling. Nadat ik eerst een paar jaar lid was van het bestuur, het PvdA Ombudsteam en later fractie-assistent, werd ik in maart 2018 met trots verkozen tot raadslid.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Ik ben altijd al een zeer betrokken Vlaardingse geweest. Buiten het politieke werk ben ik op meer terreinen actief. Zo help ik mensen om van hun schulden af te komen als een soort budgetcoach, ben ik vrijwilliger op het dierenasiel en heb ik een paar jaar terug met een aantal vrienden de Stadslandbouw van Ruytenburch opgericht. Vlaardingen gaat mij dus aan het hart. En ja, ook ik had regelmatig mijn bedenkingen over de gang van zaken in de Vlaardingse politiek. Wat mij betreft kan je dan maar één ding doen en dat is zelf actief worden. De mentaliteit van ‘geen woorden maar daden’ spreekt mij dus wel aan.

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de periode vanaf de verkiezingen zeer onrustig zijn geweest. Als nieuw raadslid is het dan moeilijk om resultaten te boeken. Toch is er wel iets dat er voor mij uitspringt. De kwaliteit van de openbare ruimte vind ik erg belangrijk. Ik kan mij enorm ergeren aan zwerfafval en huisvuil bij afvalcontainers. En ik ben niet de enige! Om die reden heb ik een motie ingediend die het mogelijk maakt om een vuilcontainer te kunnen ‘adopteren’. Inwoners, die bijvoorbeeld uitkijken op een afvalcontainer en nu al met regelmaat de troep daar proberen op te ruimen, kunnen dan zelf gemakkelijker toegang krijgen tot de container. Dan hoeft er niet gebeld te worden naar Irado als een container verstopt zit. In veel gevallen zit er namelijk gewoon een zak scheef of klem. Het adopteren van een vuilcontainer is in Rotterdam een groot succes; veel minder rommel rond de vuilcontainers! Gelukkig werd mijn motie dan ook unaniem aangenomen. Ik volg de uitvoering van de motie uiteraard op de voet.

Waarom heb je voor deze foto gekozen?

Ik sta hier in het Dierenopvangcentrum Vlaardingen, oftewel het dierenasiel. Al ruim 10 jaar lang verzorg ik hier, als vrijwilliger, de asielkatten. Dat geeft ontzettend veel voldoening! En het personeel doet het ook geweldig bij ons dierenasiel: ze zijn heel actief in het aanprijzen van de honden en katten, zodat ze snel weer een nieuw baasje krijgen of met hun oude baasje herenigd kunnen worden.