Marije Ottervanger (PvdA)

Foto van Marije Ottervanger Wie ben je? 

Ik ben Marije Ottervanger, 40 jaar en ik woon al mijn hele leven met veel plezier in Vlaardingen. Tijdens mijn jeugd in de marktbuurt en nu in het centrum. Binnenkort ga ik samenwonen met Twan en zijn twee katten. Ik kom uit een warm, gezellig ‘rood nest’. Twee broers, drie nichtjes en een neefje. Mijn ‘overdagbaan’ is bij de FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging). Daar zet ik me in voor betere arbeidsvoorwaarden voor alle flexwerkers. In mijn vrije tijd ga ik graag zwemmen en uitgebreid uit eten (niet tegelijk).

 

Sinds wanneer ben je raadslid en hoelang ben je al politiek actief?

Sinds maart 2022 mag ik raadslid zijn van de mooiste stad van Nederland. Ik ben al heel lang lid van de PvdA. De landelijke politiek volg ik ook op de voet. En nu roer ik me ook in de lokale politiek en dat is heel erg leuk!

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Toen me werd gevraagd of ik lokaal actief wilde worden, ging het eigenlijk meteen kriebelen. Wat is er nou leuker en betekenisvoller dan me inzetten voor mijn eigen mooie stadje. Voor mijn buren, mijn vrienden en mijn familie? En ik zie ook dat er wel wat aan de hand is in Vlaardingen de afgelopen jaren. Het is er niet beter op geworden. Dat drijft me: Vlaardingen en de Vlaardingers. 

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Vlaardingen?

In Vlaardingen wonen veel mensen met een kleine portemonnee. Dan liggen schulden zo op de loer. Zeker nu de prijzen zo hard stijgen. Vanuit de gemeente kan je veel doen om te zorgen voor goede vangnetten. Die vangnetten moeten bereikbaar zijn, goed werken, zo ruim mogelijk zijn en met de menselijke maat voorop. We gaan uit van vertrouwen en we moeten zorgen dat niemand buiten de boot valt. Daar gaan we over in de raad. Daar sta ik voor deze periode. 

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Omdat de haven een van de mooiste plekjes van Vlaardingen is. We kunnen trots zijn op ons havenstadje en laten we dat ook goed vieren in dit jubileumjaar!