John Huf (CDA)

John HufWie ben je? 

Mijn naam is John Huf en ik ben 68 jaar. Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, 2 schoonkinderen en 4 kleinkinderen. Mijn hobby’s zijn hardlopen, fietsen, lezen, tuinieren en vissen. In 2014 ben ik met prepensioen gegaan en ben ik direct in het vrijwilligerswerk gerold.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Ik zit sinds september 2020 in de gemeenteraad. Daarvoor was ik een jaar steunraadslid voor het CDA. Ik heb door corona op mijn installatie na alleen nog maar digitale raadsvergaderingen gehad. Gelukkig gaat dit nu veranderen!

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

De drang om mee te beslissen en niet aan de zijlijn te staan heeft mij gedreven om deze stap te zetten. Ik ben ECHT politiek actief sinds 2017, maar kan me niet herinneren dat politiek geen rol speelde in mijn leven. Mijn baan zorgde ervoor dat de politiek moest wachten tot ik met pensioen ging. Als ik ergens voor ga mag de factor tijd geen belemmering zijn.

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Ik hoorde vlak na mijn aanstelling dat er een voornemen was om de Stichting Urgente Noden (SUN) op te richten. Een stichting die er voor zorgt dat mensen niet direct met een schuldenlast worden opgezadeld. Een SUN-bijdrage is pas aan de orde als er verder geen reguliere voorliggende voorziening is die kan worden aangesproken. Het is een springplank of vangnet voor inwoners die verder nergens terecht kunnen. Inwoners die door een SUN-gift eerder in beeld zijn en geholpen kunnen worden, glijden niet verder af in het schuldencircuit. Hier heb ik technische vragen over gesteld. Ook hebben wij als CDA samen met VV2000/Leefbaar Vlaardingen een motie ingediend voor het behoud van de stadsboerderij en die is ook aangenomen. Vers van de pers in mijn korte periode in de raad heb ik samen met nog een paar partijen een amendement ingediend om te zorgen dat het geld wat we van het rijk hebben ontvangen en bestemd is voor de cultuursector ook daaraan wordt uitgegeven of wanneer deze rijksmiddelen niet volledig besteed worden, het overschot te reserveren voor het feest Vlaardingen 750 jaar stadsrechten in 2023. Anders gaat dit naar de algemene reserve en dat wil ik niet.

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Een leefbare en tolerante stad waar het voor iedereen fijn wonen, werken, leren en recreëren is. Daar wil ik persoonlijk en vanuit de politiek mijn bijdrage aan leveren.

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Hier hoefde ik niet over na te denken. De haven van Vlaardingen..... Koopvaardij en later de visserij, voor Vlaardingers een plek om trots op te zijn.