Jasper van der Velde (Fractie Kerkhof)

Foto van Jasper van de VeldeWie ben je? 

Mijn naam is Jasper van der Velde, geboren en getogen in Vlaardingen en inmiddels 41 jaar. Ik ben alleenstaand en woon samen met twee katten. Ik game regelmatig, zowel thuis als mobiel. Hierdoor ben ik  vaak door de hele stad te vinden. Daarnaast heb ik jaren aan Aikido, een Japanse zelfverdedigingskunst gedaan. Door gezondheidsklachten heb ik dit helaas een tijd niet kunnen doen, maar ik hoop binnenkort weer actiever te kunnen worden.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

In november 2018 ben ik geïnstalleerd als lid van de gemeenteraad. Daarvoor  was ik korte tijd fractieondersteuner. Al op jonge leeftijd was ik in politiek geïnteresseerd en in mijn twintiger jaren ben ik lid geworden van de SP. Helaas ontstond er een grote vertrouwensbreuk tussen de fractie en het bestuur van de Vlaardingse afdeling. Als fractie hebben we toen de moeilijke keuze gemaakt om als Onafhankelijke Socialisten door te gaan met hetzelfde gedachtengoed.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Ik wilde mijn mening kunnen delen op een plek waar er ook daadwerkelijk iets mee gedaan kon worden. Jarenlang heb op klantenservices van bedrijven en instanties gewerkt en gezien hoe beleid invloed heeft op mensen. Kleine dingen kunnen grote gevolgen hebben. 

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Ik ben nog geen twee jaar raadslid en het is een turbulente periode geweest binnen de gemeenteraad en het college. Het was vaker reageren dan regeren. Hierdoor heb ik nog geen groot succes behaald. Ik hoop daar de komende jaren veel verandering in te kunnen brengen. 

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Vlaardingen staat op dit moment voor de uitdaging om op langere termijn rond de 15 miljoen minder uit te geven. Samen met mijn collega’s wil ik er alles aan doen om te zorgen dat de zwakste schouders in Vlaardingen de minste last hoeven te dragen. Daarnaast zal de bevolkingsgroei leiden tot nog meer verkeersdrukte. Ik hoop in te kunnen zetten op een verbetering van onze openbaarvervoersmogelijkheden. 

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

De Broekpolder is een uitzonderlijk gebied: een groene zone binnen de Randstad. Ik vind het heerlijk om hier te wandelen in alle rust. Waar anders vind je een lange laan van Linden?