Gertjan Molenaar (BVV)

Gertjan MolenaarWie ben je?

Ik ben Gertjan Molenaar, geboren en getogen Vlaardinger van 55 jaar. Ik ben gescheiden en de trotse vader van een dochter. Ik ben woonachtig aan onze binnenhaven en ik geniet dagelijks van het mooie uitzicht. Ik ben al 25 jaar als zelfstandig ondernemer werkzaam als financieel interim manager. Daarnaast ben ik sinds kort als vrijwilliger verbonden aan de sociale organisatie Sea Rangers. Zij strijden om de biodiversiteit in oceanen te herstellen. Verder ben ik steunraadslid voor de lokale partij Beter voor Vlaardingen (BvV). Mijn hobby’s zijn fitnessen, fietsen, wandelen en een biertje drinken met vrienden bij een van de vele gezellige kroegen in Vlaardingen.

Sinds wanneer ben je steunraadslid en hoelang ben je al politiek actief?

Ik ben sinds oktober 2019 steunraadslid namens BvV. Omdat onze partijleider Ben Trooster commissievoorzitter werd en ik tijdens de verkiezingen op de stemlijst stond, ben ik gevraagd om namens BvV als steunraadslid het woord te voeren tijdens commissievergaderingen. Ik volg de lokale politiek al zo’n 25 jaar en ben, met tussenpozen, aan verschillende partijen verbonden geweest als lid of bestuurslid.

Wat heeft je gedreven om steunraadslid te worden?

Ik woon mijn hele leven al in Vlaardingen en ik zie veel dingen (niet) gebeuren die ik graag anders zou zien. In het verleden zijn er regelmatig besluiten genomen onder druk van landelijke politiek, die niet altijd gunstig waren voor Vlaardingen. Als steunraadslid krijg je alle informatie die aan de besluitvorming ten grondslag ligt en tijdens commissievergaderingen kan je daarop reageren om het uiteindelijke besluit goed te laten zijn voor Vlaardingen en haar inwoners.

Op welk resultaat dat je behaald hebt ben je trots?

Doordat ik nog relatief kort deze rol bekleed en vanwege de beperkingen door corona heb ik nog geen noemenswaardige resultaten behaald. Daarnaast zit BvV in de oppositie, wat het ook niet makkelijk maakt om moties aangenomen te krijgen. Omdat ik een ondersteunende rol heb bij BvV ben ik vooral trots op het feit dat ik door de wethouders en (steun)raadsleden wordt gezien als serieuze gesprekspartner. Omdat ik uit het bedrijfsleven kom, is het voor mij bovendien nog een groot leerproces hoe het politieke spel gespeeld moet worden.

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Dat Vlaardingen weer een financieel gezonde stad wordt, die bruist van activiteiten voor jong en oud. Dat onze kinderen een betaalbare woning kunnen huren of kopen. Dat de binnenstad geen leegstand van winkels meer heeft en dat het daar heerlijk winkelen is. 

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Omdat het stadhuis het hart is van de gemeente.