Corné Venema (CDA)

Foto van CornĂ© VenemaWie ben je? 

Mijn naam is Corné Venema, ik ben 31 jaar en heb een zoontje van 6 jaar oud. In de Vlaardingse politiek ben ik fractievoorzitter voor het CDA. Daarnaast werk ik bij een woningcorporatie in Woerden. Ik ben verantwoordelijk voor de strategische keuzes die we maken voor het onderhoud aan woningen en de gevolgen voor de leefbaarheid en huurprijs. In mijn vrije tijd die over blijft doe ik graag leuke dingen met vrienden of met mijn zoontje.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Dit is mijn eerste periode in de gemeenteraad. Dat betekent dat ik nu bijna 2 jaar in de gemeenteraad zit. Daarvoor ben ik drie jaar fractieassistent geweest bij het CDA. Dit was een mooie plek om op de achtergrond kennis te maken met de politiek, maar ook om betrokken te zijn bij alles wat er speelt en daar in de CDA-fractie over mee te kunnen praten.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Ik was al langere tijd geïnteresseerd in de lokale politiek, omdat de keuzes die je maakt dan ook heel snel zichtbaar worden. Vlaardingers zijn van zichzelf sceptisch. Dat vind ik een mooie eigenschap, maar we vergeten hoe mooi Vlaardingen eigenlijk is. In de politiek wil ik ervoor zorgen dat we als Vlaardingers weer trots kunnen zijn op onze stad. Daarbij vind ik het belangrijk dat we in Vlaardingen naar elkaar omkijken. We moeten samenwerken om dingen te bereiken, zowel binnen als buiten de politiek. 

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

De afgelopen twee jaar zijn bestuurlijk onrustig geweest in de politiek. Uiteindelijk ben ik daarom het meest trots op het college dat nu stevig in het zadel zit. Ondanks de enorme opgave die op ons afkomt op financieel gebied, heb ik er het vertrouwen in dat we nu echt aan de slag kunnen om de juiste dingen te gaan doen voor de stad.

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Er zijn twee grote onderwerpen waar ik me de komende tijd op wil richten: de gemeentelijke financiën op orde krijgen en het wonen in Vlaardingen. Vlaardingen moet een stad worden waar het fijn is om te wonen en waar kinderen veilig kunnen opgroeien. 

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Op de achtergrond is de nieuwbouw van Hooglede te zien. Een mooi bouwproject dat er voor zorgt dat er meer Vlaardingers op een mooie plek in de stad kunnen wonen. Vanuit mijn werk ben ik zeer betrokken bij de woningmarkt. In Vlaardingen hebben we een grote opgave voor het realiseren van extra nieuwbouw. Hier heb ik best wat ideeën bij, zoals het type woning dat nodig is en de prijs die daar bij hoort. We hebben meer appartementen nodig voor ouderen met een zorgbehoefte en meer eengezinswoningen voor gezinnen. Daarnaast is het verbeteren van bestaande woningen noodzakelijk om er voor te zorgen dat het prettig is om ergens te wonen en dat iedereen zich veilig voelt.