Ben Trooster (BVV)

Ben Trooster

Wie ben je?

Mijn naam is Ben Trooster en ik ben 57 jaar. In mijn vrije tijd kook ik graag, pik ik een terrasje en bij meer vrije tijd ga ik graag op reis.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Ik heb in de periode 2006-2010 in de raad gezeten voor de PvdA en nu met Beter voor Vlaardingen vanaf 2018.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Die vraag stel ik mezelf ook vaak haha. Als radiomaker bij Omroep Vlaardingen had ik meer invloed dan nu. Het lijkt meer over baantjes te gaan dan over de mensen waar we het voor zouden moeten doen. Als je commentaar hebt, moet je meedoen… daar heb ik dus voor gekozen! 

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Als oppositiepartij valt het niet mee om iets te bereiken. Veel wordt weggewuifd onder het mom van ‘geen geld’. We hebben een college dat gaat vissen zonder deeg aan het ‘hakie’! Maar we hebben gezorgd voor stop & shop-parkeerplaatsen en een financiële start voor de ontwikkeling van de KW-haven. Nu gaan we nog voor glasvezel en zorgen dat we geen ‘Warschau aan de Waterweg’ worden. We hebben onze huizen keihard nodig voor onze eigen jeugd. De oplossing van de VVD, GroenLinks, D66, Fractie Kerkhof en VV2000/Leefbaar Vlaardingen om elke vierkante meter groen te laten wijken voor huizenbouw delen wij niet. We hebben wel de lasten van de metropoolregio, maar niet de lusten.  

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Dat Vlaardingen weer van de Vlaardingers wordt! Op het vrouwelijke deel van het college na, komt alles van buitenaf en ook onder de beslissingsbevoegde ambtenaren vind je géén Vlaardinger. Dat wreekt zich aan alle kanten. Vlaardinger wordt je niet, dat ben je! Dan weet je van de cultuur én de geschiedenis en respecteer je die ook! Alles moet wijken voor het grote geld voor de korte termijn. Ons winkelcentrum is gerampeneerd en prachtige panden staan te verpauperen. We bouwen huizen bij de rijksweg en industrieterreinen waarvoor je de halve stad moet doorkruisen om die te bereiken. Snapt u het nog?

Ook de simpele zaken werken niet. De BuitenBeter-app functioneert nog niet naar behoren, de communicatie blijft bedroevend, er ligt meer afval naast de containers dan erin… kortom: er is nog heel veel werk aan de winkel! Zaken die je vooral ook signaleert als je hier woont, je kind naar de sportvereniging brengt, hier uitgaat en hier je vuil buiten zet en niet ziet en hoort als je vrijdagmiddag 16.00 uur naar huis gaat en maandagmorgen maar weer eens komt kijken.

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Ik vind het geweldig dat betrokken inwoners zich inspannen voor een gebied als de KW-haven. We zagen dat eerder met de Broekpolder en als de gemeente zich ook hier beperkt tot een voornamelijk faciliterende rol, komt het rond de KW-haven ook helemaal goed!