Alke van Marsbergen (Fractie Kerkhof)

21086

Wie ben je?

Ik ben Alke van Marsbergen,  44 jaar en getrouwd met Erica. Ik ben vader van 2 kinderen,  Marc en Wouter. Mijn hobby’s zijn scouting bij de Wesselgroep in Vlaardingen, lezen en geschiedenis.

Sinds wanneer zit je al in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Ik zit sinds 2018 weer in de gemeenteraad. Hiervoor zat ik al eerder in de raad, maar daarna 4 jaar afwezig geweest om naar school te gaan en te zorgen voor mijn gezin.  Politiek actief ben ik al 23 jaar. Eerst voor de SP, maar na een vertrouwensbreuk tussen het bestuur, de oud-wethouder en de gehele fractie,  ben ik nu actief bij de Onafhankelijke Socialisten Vlaardingen (Fractie Kerkhof). Ondanks dat het een moeilijke stap was, ben ik blij dat ik de SP heb verlaten. Ik kan nu mezelf zijn en hoef geen politieke spelletjes meer te spelen.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Het antwoord op deze vraag is simpel: de tweedeling in de maatschappij. We leven in een maatschappij waar de rijken rijker worden en de groep armen steeds groter aan het worden is.  Meer en meer mensen moeten een beroep doen op de voedselbank en schuldhulpverlening. Ook werken is niet meer een garantie om uit deze armoede te komen. Nederland moet veranderen en de welvaart moet beter worden verdeeld. 

Op welke resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Ik ben er trots op dat we als Onafhankelijke Socialisten hebben gekozen om niet weg te lopen voor onze verantwoordelijkheden zoals voorgangers wel  hebben gedaan. Natuurlijk komen we niet met makkelijke oplossingen voor de stad, maar de tijd van makkelijke en leuke oplossingen ligt ver achter ons. Er zullen nog meer moeilijke keuzes aan komen. 

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Ik hoop dat we Vlaardingen op weg  kunnen helpen om weer zonder toezicht van de provincie op eigen benen te kunnen staan. Vlaardingen moet een financieel gezonde stad worden waar het fijn wonen, werken, leren  en recreëren  is.  Vlaardingen  moet ook een stad blijven waar iedereen welkom is en kan zijn wie hij of zij is.