Albert Don (VV2000/Leefbaar Vlaardingen)

Albert Don

Wie ben je? (naam, leeftijd, gezin, hobby’s etc.)

Mijn naam is Albert Don. In februari 1973 ben ik geboren in het Holy Ziekenhuis. Tijdens mijn opleiding en later naast mijn werk als officier bij de Koninklijke Landmacht heb ik een groot deel van mijn (vrije) tijd, doorgebracht (als barman) in de Vlaardingse horeca. Dit heb ik bijna 20 jaar gedaan. Tegenwoordig ben ik, naast de gemeenteraad, ook werkzaam in de ICT en lid van de ondernemingsraad bij mijn huidige werkgever.
 
Ik ben opgegroeid in de Zuidbuurt en de Oostwijk en woon op dit moment samen met mijn vrouw en onze twee dochters in de Holy. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met mijn vrouw en dochters. Daarnaast luister ik graag naar muziek of kijk ik naar films of series.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoelang ben je al politiek actief?

Zonder Ben Vuijk was ik waarschijnlijk nog steeds één van de vele klagers langs de zijlijn. Het is door zijn duwtje in de goede richting, dat ik mij in 2009 heb aangesloten bij VV2000/Leefbaar Vlaardingen. Door het wekelijks bijwonen van de fractievergaderingen, commissies en raadsvergaderingen in dat jaar, werd ik steeds meer geïnteresseerd in de Vlaardingse politiek. Niet alleen mijn interesse nam toe, maar ook de wil om er zelf iets aan te doen.  Ik ben raadslid vanaf 2010 met een onderbreking van ongeveer een jaar.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Om niet langer alleen te klagen over wat er allemaal niet goed gaat in Vlaardingen, maar om er actief aan bij te dragen om de best mogelijke keuzes te maken voor Vlaardingen en haar inwoners.

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Helaas wordt deze gemeenteraad al enige jaren gekenmerkt door een grote verdeeldheid, ondanks verschillende pogingen, initiatieven en zelfs tussenkomst van meerdere burgermeesters. Het zijn onder meer persoonlijke kwesties en gebeurtenissen uit het verleden die deze verdeeldheid in stand houden. Het zou daarom goed voor Vlaardingen en haar inwoners zijn als de gemeenteraad zich niet langer op onze onderlinge verschillen richt, maar juist op onze overeenkomsten en gezamenlijke doelen gaat richten. Gelet op de verschillende verkiezingsprogramma’s zou dat niet moeilijk moeten zijn, want veel partijen delen dezelfde speerpunten. Uiteindelijk wil iedereen een schoon, heel, veilig Vlaardingen, dat daarnaast ook financieel gezond is, zodat we in de toekomst meer dan alleen het noodzakelijke kunnen doen voor Vlaardingen en haar inwoners.

Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?

Veel van mijn collega’s hebben gekozen voor een foto op een mooie plek in de stad, zoals aan de haven, op het stadhuis of in de Broekpolder.  Ook ik heb eerst zo’n foto overwogen. Sinds maart vorig jaar werk ik net als veel anderen vanwege de COVID-19 maatregelen thuis. Ondanks de mogelijk veel nadelen die samenhangen met het thuiswerken, vind ik zelf het grootste voordeel dat ik nu meer tijd kan doorbrengen in het beste stukje Vlaardingen, namelijk thuis in de tuin.