Deze website gebruikt cookies om uw gebruikerservaring op de website te verbeteren. Gaat u hier mee akkoord?

Sla menu over en ga naar de inhoud

Vlaardingen - Welkom bij het stadsarchief!

vlaardingen
  • Welkom bij het stadsarchief!
-

Welkom bij het stadsarchief!

In het pittoreske Raadhuis van de in 1941 opgeheven gemeente Vlaardinger-Ambacht is sinds 1948 het Stadsarchief gevestigd.

Vanaf het eind van de 19e eeuw is er in Vlaardingen gewerkt aan de totstandkoming van wat het Stadsarchief nu is: een goed gedocumenteerd en onmisbaar onderzoekscentrum voor allen die zich recreatief of beroepshalve willen verdiepen in de geschiedenis van streek, stad, straat en/of familie.

Sinds 1 januari 2004 zijn ook de archieven van de gemeente Maassluis te vinden in het Stadsarchief. Op deze wijze ontwikkelt het Stadsarchief zich tot een Regionaal Historisch Onderzoekscentrum van de twee voormalige vissershavens. Zie voor meer informatie de linkerkolom.
 

  • Bezoek de site: http://www.geschiedenisvanvlaardingen.nl/ van het Vlaardings Archeologisch Kantoor, het Stadsarchief, het Museum Vlaardingen en Monumentenzorg.
     
  • Wij maken u erop attent dat, door werkzaamheden aan het pand, u in de maanden april en mei enige geluidsoverlast kunt ondervinden bij uw bezoek aan het Stadsarchief.
     
  • Let op! Het Stadsarchief is gesloten op vrijdag 18 april (Goede Vrijdag) en donderdag 1 mei (Dag van de Arbeid).


Direct naar:

Foto’s raadhuis Vlaardinger-Ambacht/Stadsarchief door de jaren heen onder andere van: J. Sleding, Jos-Pe, Foto Ronde en Roel Dijkstra.
image